Torsdag kväll
Idag skulle jag ha fått min 5:e cellgiftsbehandling. 

Proverna jag tog i tisdags för att kolla levervärden mm. vara alla bra vilket känns jätte skönt.  Däremot har min förkylning inte velat ge med sig jag är fortfarande snuvig och jätte trött. Ingen feber tack och lov vilket enligt min läkare är ett bra tecken och tyder på att mina vita blodkropparna gör sitt jobb. Trots det så bestämmde läkarna efter lite diskussion att jag behöver vila och återhämta mig i ytterligare en vecka. Dels pågrund av förkylningen men också på alla biverkningar jag fått efter dom fyra tidigare behandlingarna som tärt rejält på mitt hälsotillstånd. Det kändes lite konstigt eller snarare snopet att åka hem med ogjort ärende från sjukhuset. Som om all den energi det tar att motivera och peppa mig själv inför varje ny behandling slösats bort i onödan. Energi som jag verkligen behöver! Samtidigt som det var och är skönt att slippa bli nerdragen i illamående, ont i kroppen och håglöshet träsket igen! Fast det slipper jag ju egentligen inte alls utan det jobbiga skjuts ju bara upp en vecka. Märkligt hur lätt det är att lura sig själv! 

En annan positiv konsekvens av dagens ogjorda behandling är att nästa behandling, alltså den sista (nr. 6 av 6) som var planerad till den 20/12 även den blir senarelagd med en vecka. Vilket då innebär att jag kommer att må bra över julhelgen när Nicole kommer hem från Madrid. 
Vilken julklapp, helt underbart att få umgås med båda mina barn, min mamma och resten av familjen i flera dagar. Utan att vara helt slut, illamående och påverkad av cytostatikan. Så ingenting ont som inte för något gott med sig.
Förhoppningsvis kanske jag tillochmed orkar bidra med några egen lagade veganska och vegetariska "måste" rätter till julbordet. Maten är ju halva nöjet med att fira jul. Trots att jag inte känner så mycket smak eller lukt så får jag förlita mig på att jag kommer ihåg hur den smakar och doftar!
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress